Hogy kell listázni az összes hozzászólást az Index fórumán?

Ez a kérdés sokszor felmerül, és általában senki nem tudja rá a receptet. Pedig 2010 októberétől ez ismét lehetséges (egy kb. egyéves átmeneti időszak után, ameddig csak a legfrissebb ezret mutatta a listázószoftver), csak a megvalósítása eléggé körülményes. A konkrét lépéssort be is írtam a Gyalázatos az Index műszaki háttere c. topikba, de valamiért kitörölték a kérdéssel együtt. Ezért itt újraközlöm.


[Egy fórumtárs kérdése: Vajon szándékosan van-e úgy megoldva a fórumszoftverben az "adott fórumozó összes hozzászólásának listázása" mint keresési lehetőség, hogy csak a legfrissebb ezret mutassa? Ha ez megkerülhető, akkor hogyan?]

Nemo *** 2011.09.15 18:05:09 (3270)

Ez szándékosan van így. Gondolom, így bírja el a szoftver, vagy tudomisén mi. De a részletes keresőben az időhatároló mezők beállításával (pl. 1999-2001) listázhatók a régebbi hozzászólások is - ezresével. Olyan szűkre kell szabni az időkeretet, hogy abba legfeljebb ezer hozzászólás férjen be, majd így végig lehet lépegetni az összesen.

Én úgy szoktam csinálni, hogy először beállítok 1998.I.1 - 2011.XII.31-et, majd megnézem az ezrediknek (a legrégibb mutatott hozzászólásnak) a dátumát. Ha ez pl. 2008.V.8., akkor a következő listázás 1998.I.1-től 2008.V.8-ig fog menni. És így tovább: a második legfrissebb ezresnek is megkeresem a legrégibbjét, új listázást csinálok stb. Ez technikailag úgy megy, hogy a kereső által szolgáltatott linket megbuherálom (százasával listáztatva, mert azt még elviseli):

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?ar_start=0&ar_step=100&o=2&aq_text=&aq_cre=0&user_id=12495&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=1&aq_nt_y=1999&aq_nt_m=1&aq_nt_d=1&aq_ot_y=2011&aq_ot_m=12&aq_ot_d=31&aq_hnt=eJzzswYAANkAig==

Az ar_start lépdelteti az ezres tömbön belül a százasokat, tehát helyette lehet 100, 200, ... 900-at írni. Amikor vége, jöhet az időhatárolók (ot_y, ot_m stb.) átírása kézzel.

A fentiekkel leírható módszer eléggé nehézkes, de örülnünk kell, hogy egyáltalán létezik. Ezelőtt évekig csak a legújabb ezret mutatta, és sehogy nem lehetett előcsalogatni a többit. Legfeljebb topikonként - mert egy topikon belül is hajlandó volt kilistázni a legfrissebb ezret. Ha valaki régen írt sok kis topikba, akkor ez rengeteg nyálazást igényelt. A mostani helyzet ennél mégiscsak jobb.